Olet varmasti kuullut, että lämmittely ennen mitä tahansa urheilusuoritusta on tärkeää, mutta tiedätkö miksi?

Lämmittely valmistaa henkisesti ja fyysisesti sinua harjoitukseen ja helpottaa näin ollen itse pelaamista ja ennaltaehkäisee tapaturmia. Lämmitelyn aikana ajatukset siirtyvät kohti padel kenttää ja näin ollen pelien alkaessa olet keskittyneempi, eikä ajatukset harhaile esimerkiksi viikon ruokalistassa. Keskittyneenä reagoit nopeammin ja huomioit tehokkaamin kehon signaaleja, mikä omalta osaltaan auttaa tapaturmien ennaltaehkäisyssä.  Myös fyysisesti lämmittelystä on hyötyä tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyssä. 

Lämmittelyn aikana eli sykkeen noustessa kehon pienet hiusverisuonet aktivoituvat ja näin ollen hapenottokyky harjoituksen aikana on tehokaampaa kuin kylmiltään harjoitellessa. Myös hermoimpulssien reagointinopeus kasvaa lämmittellessä, joten pelien aikana koordinaatio on parempaa. On tärkeä huomioida, että lämmitetyissä lihaksissa on yksinkertaisesti enemmän voimaa, jolloin pelaaminen tuntuu mukavemmalta. Monesti voimaton olo kentällä voi siis johtua lämmittelyn puutteesta. 

Padelissa on paljon räjähtäviä suunnanmuutoksia ja hyppyjä, joten näiden ominaisuuksien harjoittelu ja lämmittely on tärkeää. Lämmittelyssä on hyvä suosia harjoituksen omaisia liikkeitä – askelluksia ja kyykkyjä sivuille ja taakse, ponnistuvoimaa sekä ylävartalon ja lonkkien avaavia kiertoliikkeitä. Toki jo aerobinenharjoittelu, kuten hallille kävely tai pyöräily toimii hyvin lämmittelynä. 

Mukavia padel hetkiä! 🙂